Date create

Share

OHCB Schoonmaakdiensten groeit door

De tijd dat schoonmaken een ondergewaardeerd beroep was, ligt inmiddels ver achter ons. Het enthousiaste team van OHCB bewijst dat schoonmaken anno 2017 een écht vak is. De branche biedt goed betaalde banen en uit onderzoek blijkt, dat het ook het best betaalde vakantiewerk is.

Wisten voorheen vooral bedrijven uit Nijkerk, Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg en omgeving het bedrijf te vinden. Inmiddels werkt OHCB ook voor organisaties in Amsterdam, Utrecht, de Gelderse Vallei en incidenteel zelfs een opdracht buiten de landsgrenzen. “Groei is altijd mooi”, aldus oprichter/eigenaar Henk-Jan Bos. “Het betekent echter ook dat je als organisatie moet meegroeien.” De afgelopen jaren heeft OHCB best last gehad van haar groeistuipen. Bos: “Soms moet je door omstandigheden even een stap terugzetten, voordat je er weer twee vooruit kunt maken.”

Inmiddels is OHCB alweer bijna 2 jaar gevestigd in haar ‘nieuwe’ pand op het prachtige nieuwe industriegebied Haarbrug-Zuid in Bunschoten-Spakenburg. “Voor klanten is het al ‘t hele jaar een feest om met OHCB te werken op locatie, vertelt Henk-Jan lachend, “maar als ze hier in de buurt zijn, zijn ze van harte welkom op de zaak”. Dat hij trots is op zijn team, blijkt wel uit zijn woorden: “Hier werken gewoon de beste schoonmakers”. Respect voor mens en milieu zijn de belangrijkste kernwaarden en bovendien werkt het bedrijf vanuit een Christelijke overtuiging.

Om de dagelijkse processen in de hand te houden, heeft OHCB haar organisatie recentelijk opgesplitst. Enerzijds bedient het drie rayons met regulier schoonmaakonderhoud, anderzijds is er een ambulant team van specialistische reinigers in het leven geroepen. Sommige klussen vereisen nu eenmaal een specifieke aanpak of een bepaalde certificering. OHCB houdt graag zoveel mogelijk rekening met individuele wensen en behoeften.

Met de onderverdeling is direct een basis gelegd voor verdere groei, want die ambitie laat zich niet stuiten. OHCB wil de komende 3-4 jaar uitgroeien tot een toonaangevende en sterke regionale speler in schoonmaakland, met zo’n 75-100 vaste medewerkers in 2020. Vanachter de schermen zal Henk-Jan zal zich meer gaan focussen op de organisatorische aspecten. Zijn vrouw Berthina, co-founder van OHCB, zal zich samen met de regiomanagers meer gaan bezighouden met de dagelijkse leiding. Fris, vernieuwend, maar altijd persoonlijk.

Kwaliteit en flexibiliteit staan hoog in het vaandel bij het veelzijdige schoonmaakbedrijf. Naast schoonmaken vervult OHCB tevens een rol als groothandel in professionele schoonmaakproducten en -systemen. De belangrijkste kernwaarden zijn: professionaliteit, integriteit en een respectvolle benadering van mens en milieu.

Bent u na het lezen van dit bericht geïnteresseerd in meer informatie, of hebt u vragen? Neem dan voor nadere informatie contact op met Henk-Jan of Berthina Bos (telefoon: 033-299 04 05). Uiteraard kunt u ook een e-mail sturen aan info@ohcb.nl.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden binnen uw bedrijf?