Date create

Share

OHCB Schoonmaakdiensten al 12,5 jaar een begrip

Bunschoten-Spakenburg, 12 december 2019. OHCB Schoonmaakdiensten kijkt terug op een kristalhelder jaar en een glansrijk decennium. Afgelopen maanden vierden zij in besloten kring hun koperen jubileum. Nu het einde van het jaar in zicht komt, kijken zij terug op een tijdperk, waarin OHCB uitgroeide tot een fantastisch bedrijf.

Schoonmaakbedrijven staan niet altijd in een goed daglicht. Gemakzucht en een slechte beheersing van de Nederlandse taal zijn veel gehoorde argumenten voor ontevredenheid. Dat moet beter kunnen, dachten Berthina en Henk-Jan Bos in 2006. Een jaar later, op 29 januari 2007 startte zij onder de naam OHCB (Office & Home Cleaning Berthina) hun eigen schoonmaakbedrijf. Vanaf dag één is de christelijke identiteit kenmerkend geweest voor de bedrijfscultuur.

De eerste 3 jaar werkten Berthina en Henk-Jan vanuit hun eigen huis, Samen trokken ze erop uit om nieuwe klanten te zoeken en blij te maken. Bovendien hadden beide ondernemers dezelfde ‘drive’ om te bewijzen dat ’t ook anders kan in de schoonmaakbranche.

OHCB Schoonmaakdiensten heeft de mens altijd centraal gezet. “Mensen vormden toen, maar nu nog steeds, ons belangrijkste kapitaal”, aldus Henk-Jan Bos. Tevreden medewerkers leiden tot tevreden klanten. OHCB is continu bezig om haar personeelsvisie handen en voeten te geven. Enthousiasme, liefde voor het vak, vriendelijkheid en nederigheid zijn enkele woorden die gedurende de jaren in de bedrijfsfilosofie doorklinken.

Na enkele jaren verruilde zij hun woonhuis voor een pand op de Haarbrug-Noord. Al snel groeide zij uit hun jasje en ze besloten een nieuw pand neer te zetten op industrieterrein Haarbrug-Zuid. Eind 2015 werd het moderne pand op Neerduist 13 feestelijk geopend. Sindsdien is de dienstverlening steeds verder geprofessionaliseerd. Het succesvolle schoonmaakbedrijf heeft sinds haar start alleen maar groei gekend. De groeiambities van het gepassioneerde echtpaar zijn na al die jaren blijkbaar nog niet getemd.

Henk-Jan heeft vanaf het begin schoonmaak en bedrijfskunde gestudeerd om de groei in goede banen te leiden. Berthina is altijd de drijfveer geweest achter het bedrijf. Zij is iemand die altijd doorgaat en streeft als spin in het web naar maximaal resultaat. Zowel voor klanten als voor medewerkers. Het zal dus niemand verbazen dat zij sinds een jaar de rol van directrice op zich heeft genomen. Henk-Jan heeft er mede voor gezorgd dat OHCB is uitgegroeid tot een fantastisch bedrijf. Hij is een bouwer en heeft in volledig vertrouwen de dagelijkse leiding overgedragen aan zijn vrouw. Op de achtergrond zal hij betrokken blijven bij OHCB, maar na een aantal jaren studie heeft hij besloten zijn carrière voor te zetten als MFN register mediator. Onder de naam Win2Gether richt hij zich op zakelijke mediation. Zijn ervaringen als ondernemer komen hierbij goed van pas.

“De afgelopen 12,5 jaar hebben we een fantastisch team om ons heen verzameld”, aldus Berthina. “We zijn trots, maar vooral dankbaar dat we dit werk mogen doen. Hoewel we met OHCB inderdaad steeds zijn gegroeid, hebben we uiteraard ook tegenslagen moeten verwerken. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast onze medewerkers meewerken om onze missie en visie uit te dragen. Alles heeft te maken met een positieve ‘mindset’. Wij zijn iedereen hier enorm dankbaar voor. Langs deze weg willen we al onze klanten en medewerkers bedanken voor hun vertrouwen.”

Er komt een nieuw tijdperk aan. Samen heeft het team van OHCB ervoor gezorgd dat ze dit koperen jubileum konden vieren! Samen gaan ze vol goede moed op weg naar het zilveren jubileum! De klantenkring blijft anno 2019 nog steeds groeien. Naast het leveren van schoonmaakdiensten, vervult OHCB ook een rol als leverancier van disposables van professionele schoonmaakproducten en -systemen. Zo is het schoonmaakbedrijf al sinds de start expliciet gebruiker van Dr. Schnell, een A+ merk uit Duitsland. Dankzij hightech technologie, duurzaam ondernemen en CO2-neutraal werken stapt OHCB vol enthousiasme en met vertrouwen het nieuwe decennium in.

Naast interieurschoonmaak verzorgt OHCB ook gevel- en vloeronderhoud, glasbewassing en industriële reiniging. Het werkgebied met Bunschoten-Spakenburg centraal, strekt zich uit van Rotterdam, Amsterdam tot Zwolle en Apeldoorn.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden binnen uw bedrijf?