Date create

Share

Klantverhaal De Eemlandhoeve

De Eemlandhoeve. Een oase van rust, ruimte, flora en fauna. Zo drukt boer Jan Huijgen zich graag uit over deze bijzondere plaats in Bunschoten, vlak bij Amersfoort, vijf minuten vanaf de A1.

De Eemlandhoeve heeft een hoge ambitie geformuleerd. Wij willen: stimulering van natuurlijke omgeving, sociale en duurzame bedrijfsvoering, eten van locale en intacte ecosystemen en het realiseren van een intensief contact tussen burger en boer (bb4food.nl).

Het mag duidelijk zijn, op de Eemlandhoeve produceren wij groente, fruit en eerlijk vlees op een volhoudbare manier. Door natuurlijke processen te hanteren sluiten we kringlopen. De mest wordt in het voorjaar over het land uitgereden. Deze mest voedt de bodem en zorgt voor een grote verscheidenheid aan biodiversiteit. Tegelijk: de producten van het land voedt ons microbioom in ons maagdarmstelsel – en dat levert gezondheidswinst. Voedsel, Omgeving, Landbouw en Gezondheid bij elkaar: we noemen dat de VOLG – aanpak – wie volgt? We zijn nu bezig met ons vervolgstap: de Mansholtcampus – en: we beginnen met het Inspiratiehuis – kijk/geef maar mee:

https://www.givethechange.nl/pages/inspiratiehuis-op-de-mansholtcampus.

Jan Huijgen, De Eemlandhoeve:

“Wij krijgen het drukker en drukker op de hoeve. Van zakelijk vergaderen in de natuur –de wei- sessie- , familiedagen tot en met complete bruiloftspartijen voltrekken zich hier. Onlangs koos een jong bruidspaar ervoor om de gehele ceremonie op de hoeve te laten plaatsvinden: De ambtenaar van de burgerlijke stand in de boomgaard, lekkere eettafels op het erf, een dienst op het Stilte eiland, en een prachtig feest in onze Potstal – allemaal in dezelfde omgeving. Dichtbij de flora en fauna van de hoeve en dichtbij de natuurlijke productieprocessen van ons voedsel. Dat is waar ik ontzettend veel energie van krijg.

In dit verhaal heeft de schoonmaak natuurlijk een zeer belangrijke plaats. Nadat evenementen en vergaderingen hebben plaatsgevonden dienen de faciliteiten de volgende ochtend weer spik en span te zijn voor de volgende gebruikers. Met OHCB Schoonmaakdiensten zijn wij zeer content, mede ook door onze gedeelde missie op het rentmeesterschap voor onze medemens en het milieu”

Henk-Jan Bos, OHCB Schoonmaakdiensten:
“OHCB bedient vele opdrachtgevers in Midden-Nederland. De Eemlandhoeve is er daar één van maar wel een heel speciale opdrachtgever. Deze plaats heeft altijd al rust uitgestraald en mysterie. Aantrekkingskracht om hier rond te lopen en te genieten van de ruimte, het boerenleven, de bijzonder flora en fauna die hier is ontstaan.

Voor de schoonmakers van OHCB is het elke keer weer anders. Door de diversiteit aan faciliteiten en de vorm van de samenwerking blijft het schoonmaken op de Eemlandhoeve een uitdaging die het werk ook hier leuk maakt. Elke periode ontvangen wij een lijst met de planning welke zalen en sanitaire voorzieningen op welke tijdstippen schoongemaakt moeten worden. Dit verijst een flexibel werken mentaliteit maar door de goede planning en samenwerking halen beide partijen veel plezier en vertrouwen uit de samenwerking. Ik hoop nog vele jaren samen te werken met De Eemlandhoeve”

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden binnen uw bedrijf?