reinigen parkeergarage

Date create

Share

‘Een windstoot kan heel gevaarlijk zijn’

“In zo’n hoogwerker staan, blijft altijd een beetje… eng wil ik het niet noemen, maar ik ben wel voorzichtig. Een windstoot kan bijvoorbeeld heel gevaarlijk zijn. Je moet daarom veel dingen in de gaten houden. Wat voor weer wordt het vandaag? Wat is de windkracht? Waar sta ik? Hoe sta ik? Ben ik voor mezelf veilig, en is het veilig voor eventuele omstanders? Als ik tien meter of meer boven de grond werk, is er altijd iemand bij. Die moet me naar beneden kunnen halen, mocht er iets met me gebeuren. In het begin vond ik het echt eng, in zo’n hoogwerker. Maar inmiddels vind ik het werk vooral heel leuk. Ik zeg altijd: ik verbeter het uitzicht. Sommige panden zijn al redelijk schoon, maar bij de meeste zie je echt een groot verschil als wij langs zijn geweest. Als ik na een werkdag weer veilig op de grond sta, ben ik blij. En weet je wat grappig is? Wanneer ik dan weer op de zaak ben, of thuis, voelt het net of ik een klein beetje dronken ben. Want zo’n hoogwerker staat nooit helemaal stil: je voelt altijd wel wat beweging.” Check hier glas en gevelreiniging.

Ron Barends (58) uit Weesp werkt sinds 2017 als glazenwasser voor OHCB Schoonmaakdiensten in Bunschoten-Spakenburg. (uit: EO-Visie, beeld: Goed Folk)

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden binnen uw bedrijf?